BIO OPTIMAL VEGAN PROTEIN ČOKOLÁDA (Optimal VEGE Proteiini) (Směs rostlinných proteinů)
Doplněk stravy v prášku, se sladidlem steviol-glykosid.
- BIO prémiová směs rostlinných proteinů
- BIO rýžový protein (z celozrnné rýže) + BIO hrachový protein
- Komplexní aminokyselinové spektrum
- Optimální stravitelnost a využitelnost
- Směs bohatá na BCAA + EAA
- Svalová hmota, regenerace
- Holistické (celostní) složení produktu
- Vynikající biodostupnost
- Prémiová kvalita - produkt obsahuje pouze aktivní složky
- Prémiová čistota - bez obsahu balastních aditiv, pojiv, plnidel a umělých sladidel
.png)

Optimal Vegan Protein je prémiová BIO směs dvou rostlinných proteinů - rýžového z celozrnné rýže a hrachového. Rýžový protein je velmi dobře stravitelný a vstřebatelný, a má téměř dokonalé aminokyselinové spektrum. Jedna aminokyselina u něj však zůstává nízká - je jí lysin, kterého je naopak dostatek v hrachovém proteinu. Kombinace těchto dvou proteinů tedy dává dohromady komplexní aminokyselinové spektrum, kde je dostatek všech BCAA i dalších aminokyselin.
Výhodou tohoto proteinu je perfektní stravitelnost a šetrné vstřebávání vzhledem k zažívacímu traktu.
Optimal Vegan Protein je zcela bez pesticidů, GMO a ozařovaných složek. Také neobsahuje žádná uměla sladidla (sukralózu, aspartam, acesulfam,...) nebo jiné syntetické přísady.
Vysoký důraz na čistotu použitých složek není přehnaný. Bílkovina nám slouží jako stavební látka - z přijatých proteinů tělo doslova vytváří a regeneruje svalovou hmotu, tkáně, kůži a kosti. Přítomnost nebo nepřítomnost odpadních látek v těle se pak odráží na tom, jak se cítíme, jakou máme kondici, a jaké jsme schopni podávat výkony.
Při sportu vzrůstá potřeba těla regenerovat = opravovat svalovou tkáň poškozenou intenzivní fyzickou zátěží. Dostatečný příjem kvalitní čisté bílkoviny je tak nezbytný.
Vyvinuto a vyrobeno ve Finsku.
Země původu suroviny mimo EU.
.png)
| Výživové údaje: | 25 g* | 100 g |
| Energetická hodnota | 390 kJ / 93 kcal | 1562 kJ / 373 kcal |
| Tuk | 1,2 g | 4,7 g |
| Z toho nasycené mastné kyseliny | 0,4 g | 1,5 g |
| Sacharidy | 2,5 g | 10 g |
| Z toho cukry | 0,3 g | 1,2 g |
| Vláknina | 1,4 g | 5,6 g |
| Bílkoviny | 18 g | 70 g |
| Sůl | 0,33 g | 1,31 g |
| | | |
| Aminokyselinový profil: | 25 g* | 100 g |
| Alanin | 0,87 g | 3,48 g |
| Arginin | 1,46 g | 5,84 g |
| Aspartát | 1,8 g | 7,18 g |
| Fenylalanin | 0,97 g | 3,85 g |
| Kyselina glutamová | 3,02 g | 12,06 g |
| Glycin | 0,72 g | 2,88 g |
| Histidin | 0,4 g | 1,61 g |
| Isoleucin | 0,8 g | 3,18 g |
| Cystein | 0,35 g | 1,36 g |
| Leucin | 1,46 g | 5,82 g |
| Lysin | 0,92 g | 3,67 g |
| Methionin | 0,33 g | 1,33 g |
| Prolin | 0,79 g | 3,17 g |
| Serin | 0,88 g | 3,52 g |
| Threonin | 0,62 g | 2,49 g |
| Tryptofan | 0,19 g | 0,74 g |
| Tyrosin | 0,79 g | 3,15 g |
| Valin | 0,95 g | 3,78 g |


























































































