BIO OPTIMAL VEGAN PROTEIN VANILKA (Optimal VEGE Proteiini) (Směs rostlinných proteinů)
Doplněk stravy v prášku, se sladidlem steviol-glykosid.
- Prémiová směs rostlinných proteinů
- BIO rýžový protein (z celozrnné rýže) + BIO hrachový protein
- Komplexní aminokyselinové spektrum
- Směs bohatá na BCAA + EAA
- Šetrnější k zažívání než živočišné proteiny
- Slazeno pouze steviol-glykosidy, přírodní aroma
- Svalová hmota, regenerace
- Holistické (celostní) složení produktu
- Vynikající biodostupnost
- Prémiová kvalita - produkt obsahuje pouze aktivní složky
- Prémiová čistota - bez obsahu balastních aditiv, pojiv, plnidel a umělých sladidel
.png)

Optimal Vegan Protein je prémiová směs dvou BIO rostlinných proteinů - rýžového z celozrnné rýže a hrachového. Rýžový protein je velmi dobře stravitelný a vstřebatelný, a má téměř dokonalé aminokyselinové spektrum. Jedna aminokyselina u něj však zůstává nízká - je jí lysin, kterého je naopak dostatek v hrachovém proteinu. Kombinace těchto dvou proteinů tedy dává dohromady komplexní aminokyselinové spektrum, kde je dostatek všech BCAA i dalších aminokyselin.
Výhodou rostlinných proteinů oproti živočišným je šetrnost k zažívacímu traktu. Nebudeme si nalhávat, že živočišné proteiny při velkém příjmu nedovedou někdy potrápit. S rostlinnými je to jednodušší.
Optimal Vegan Protein je zcela bez pesticidů, GMO a ozařovaných složek. Také neobsahuje žádná uměla sladidla (sukralózu, aspartam, acesulfam,...) nebo jiné syntetické přísady.
Vysoký důraz na čistotu použitých složek není přehnaný. Bílkovina nám slouží jako stavební látka - z přijatých proteinů tělo doslova vytváří a regeneruje svalovou hmotu, tkáně, kůži a kosti. Přítomnost nebo nepřítomnost odpadních látek v těle se pak odráží na tom, jak se cítíme, jakou máme kondici, a jaké jsme schopni podávat výkony.
Při sportu vzrůstá potřeba těla regenerovat = opravovat svalovou tkáň poškozenou intenzivní fyzickou zátěží. Dostatečný příjem kvalitní čisté bílkoviny je tak nezbytný.
Vyvinuto a vyrobeno ve Finsku.
Země původu suroviny mimo EU.
.png)
|  Výživové údaje: |  25 g* |  100 g | 
|  Energetická hodnota |  400 kJ / 96 kcal |  1600 kJ / 382 kcal | 
|  Tuk |  1,2 g |  4,9 g | 
|    Z toho nasycené mastné kyseliny |  0,4 g |  1,5 g | 
|  Sacharidy |  1,4 g |  5,7 g | 
|    Z toho cukry |  0,2 g |  0,8 g | 
|  Vláknina |  1,2 g |  4,9 g | 
|  Bílkoviny |  19 g |  77 g | 
|  Sůl |  0,23 g |  0,94 g | 
|  |  |  | 
|  Aminokyselinový profil: |  25 g* |  100 g | 
|  Alanin |  0,97 g |  3,87 g | 
|  Arginin |  1,62 g |  6,49 g | 
|  Aspartát |  1,99 g |  7,98 g | 
|  Fenylalanin |  1,07 g |  4,28 g | 
|  Kyselina glutamová |  3,35 g |  13,4 g | 
|  Glycin |  0,8 g |  3,2 g | 
|  Histidin |  0,45 g |  1,79 g | 
|  Isoleucin |  0,8 g |  3,53 g | 
|  Cystein |  0,38 g |  1,51 g | 
|  Leucin |  1,62 g |  6,47 g | 
|  Lysin |  1,02 g |  4,08 g | 
|  Methionin |  0,37 g |  1,47 g | 
|  Prolin |  0,88 g |  3,52 g | 
|  Serin |  0,98 g |  3,91 g | 
|  Threonin |  0,69 g |  2,76 g | 
|  Tryptofan |  0,21 g |  0,82 g | 
|  Tyrosin |  0,87 g |  3,49 g | 
|  Valin |  1,05 g |  4,2 g | 




































































































